Barbatii cu poseta

Astazi cand ieseam de la banca dau nas in nas cu un vajnic purtator al obiectului care le defineste cumva pe femei: poseta. Zic poseta desi poate unii i-ar spune altfel pentru simplul motiv ca sta agatata de gat.

M-am intrebat de unde sa vina aceasta moda? Cred ca prima data am vazut niste fotbalisti – lideri de opinie pt unii dintre romanii care nu au personalitatea clar definita si sunt epigonii acestora. Cand i-am vazut cu gentuta atarnata peste burta/piept (in functie de conditia fizica), parca mi s-a incretit pielea: oare barbatii devin femei si invers?

Cat de masculin poti sa arati cu o gentuta (nu geanta, nu sacosa) atarnand pe piept. Sau, mai rau, pe burta. Dupa fotbalisti, corpul delict s-a mutat pe burta manelistilor. Si ei sunt lideri de opinie si model de urmat pentru alti romani.

De ceva vreme observ ca si corporatistii au preluat modelul. Week-end-ul trecut i-am vazut prin Vama. Grotescul era ca nu se potriveau deloc in peisaj: burta, camasa cu maneca scurta si pantaloni de firma, palariuta si… obiectul (poseta, nu altceva). Ce se potriveste din acel peisaj cu Vama? Nimic.

Ma intreb cum va evolua curentul “posetarilor” in continuare? Oare o sa vedem cumva si alte accesorii feminine trecand granita sexelor? Sau au trebui sa ma intreb cand nu daca?

Oameni buni, poseta nu va face mai barbati!

Rares Manolescu
ro_RO