Bravos, Carrefour, Real!!!

Zilele astea am descoperit ca cei de la Carrefour si Real (la restul nu am fost) au inteles ca e groasa cu criza si cu poluarea si au facut primii un pas curajos pentru care le fac reclama: au inlaturat dictatura pungilor gratuite. Mega Image inca nu a ajuns acolo. Ei mai dau gratis pungi cu bratul.

Oameni buni care mergeti la Carrefour sau Real: veti avea ocazia sa platiti pentru pungile si sacosele in care vreti sa va puneti produsele cumparate, deci veti avea ocazia sa fiti mai chibzuiti, sa nu mai luati cu bratul 100 de pungi pentru ca sunt gratis si apoi sa le aruncati pe unde apucati. Ma bucur, chiar daca unii nu vor intelege gestul, pentru ca in mintea lor ceva era gratis si acum a disparut. Ei nu vor intelege prea repede faptul ca daca acum fac economie la niste amarate de pungi, copiii sau nepotii lor vor avea, poate, o natura la fel de verde ca cea de acum. Pentru ca ei gandesc pe termen scurt. Adica sa-si umple burta si sa doarma. De restul sa se ocupe statul, nu ei, ca ei sunt doar niste oameni care muncesc si nu gandesc.

Ma bucur si mai mult de faptul ca pungile si sacosele oferite la vanzare sunt fie refolosibile (unora poate le e rusine sa intre in magazin cu plasa in mana dar cred ca le va trece repede :-)) fie din fibre vegetale, care se degradeaza mai rapid in natura decat cele artificiale.

Rares Manolescu
ro_RO