Cum sa-ti motivezi angajatii

Asa cum am promis, iata mai jos in format video prezentarea din seara de 3 septembrie. Analizand putin la rece mesajele si conversatiile, cred ca cel mai relevant punct din prezentare e cel legat de feedback-ul imediat. Am avut conversatii dupa prezentare in care unele persoane mi-au spus ca ori nu au pus pret prea mare pe lectiile pe care le putem invata din relatia cu animalele ori, din diverse motive, nu aveau putere sa sustina ideea urmatoare: si noi, oamenii, putem sa reactionam pozitiv atunci cand primim feedback imediat.

Si daca reactia unui animal este uneori un semn evident ca feedback-ul a fost inteles, sa nu uitam ca oamenii au moduri mai subtile de a reactiona. Nu m-as astepta de la un coleg pe care il laud imediat pentru progresul la un proiect sa sara in sus de bucurie si sa isi exprime increderea in capacitatile sale. Dar daca m-as uita atent, as putea observa un semnal non-verbal de multumire.

Sunt curios cati din cei care au fost in seara respectiva la eveniment si au un animal de companie acasa, practica si in viata profesionala feedback-ul imediat, pornind de la experienta personala. Sunt curios cati dintre cei care au un animal de companie si la birou nu practica feedback-ul imediat nu cumva fac la fel si cu animalul: sunt inconsistenti in reactii si feedback.

Sa nu uitam totusi ca: “Humans are consistently inconsistent” 🙂

Rares Manolescu
ro_RO