Rolurile mele de business coach și trainer m-au ajutat să dobândesc o înțelegere profundă a clienților mei – printre care cei mai mulți sunt companii multinaționale și antreprenori – și să găsesc cele mai bune soluții pentru nevoile lor.

DESPRE MINE ÎN CÂTEVA CUVINTE

Sunt un om al educației, al spiritului practic și al energiei. În ultimii 23 ani am ajutat unele dintre cele mai mari companii din lume și peste 14.000 oameni din 20 tări și 5 continente să își atingă obiectivele prin intermediul programelor de leadership și coaching-ului individual și de echipă. Antrenez CEO, VP, manageri executivi sau antreprenori ori echipele lor și sunt Master Trainer și coach sistemic cu experiență în arii precum leadership și echipe, motivație, productivitate personală și performanță. Am lucrat pană acum cu peste 70 de companii și instituții publice din România și din afara tării din industrii precum finanțe, telecomunicații, petrol, asigurări, FMCG, farmaceutice, industrial, servicii și IT.

Lucrez la nivel internațional cu The Ken Blanchard Companies și partenerii globali ai acesteia, Meta-Systeme Coaching iar în România colaborez cu Human Invest.

Îmi place să lucrez cu oamenii printr-o abordare practică și la obiect, combinată cu exemple personale. Urmăresc să creez o experiență de învățare captivantă și cu multe aha-uri. În coaching folosesc o abordare sistemică și ofer clienților mei spațiu de reflecție, analiză și îi ajut să identifice variante de acțiune pentru situațiile lor.

Implicarea în proiecte internaționale m-a ajutat să am o înțelegere mai profundă a lumilor estice și vestice, astfel încât să pot vedea diferențele mai subtile dintre diferitele mentalități și naționalități. Această experiență mă ajută să mă conectez mai bine cu oamenii cu care lucrez și să le „vorbesc pe limba lor”.
Experiența mea de trainer începe în 1996 iar cea de coach în 2006. Am devenit prima dată manager în anul 2002 iar de atunci, am îndeplinit și acest rol alături de cel de trainer și coach.

Ani de training

Participanți din 20 țări

Ani de business coaching

În 2007 am fost recunoscut ca trainerul anului în România, fiind nominalizat din nou ca trainerul și coach-ul anului în 2008 și 2011.

92% dintre clienții de coaching cu care am lucrat până acum și mi-au dat feedback, declară că procesul de coaching i-a ajutat să obțină ceea ce își doreau.

Sunt trainer de peste 23 de ani și am următoarele 6 subiecte pe care susțin traininguri și discursuri în prezent:
Z

Motivație și Valori

Z

Leadership

Z

Coaching sistemic

Z

Conducerea proceselor de schimbare

Z

Performanța echipei

Z

Inteligența emoțională

O parte din munca mea este să împărtășesc ideile pe care le descopăr și le testez într-un format scurt, în fața unei audiențe mari.

Astfel, am ținut discursuri în fața a mii de oameni de pe 5 continente pentru a-i inspira și a le provoca mentalitatea pe teme precum leadership, productivitate, motivație, schimbare și performanță.

Din 2016 ofer pentru publicul larg instrumente și metode pentru activarea motivației sănătoase, creșterea productivității, îmbunătățirea relațiilor și a satisfacției personale. Pe aceste instrumente și metode le-am căutat și adunat în ani de zile, le-am testat personal, sunt validate internațional și au zeci de ani de cercetări și experiență în spate, fiind împărtășite multor mii sau zeci de mii de oameni din întreaga lume.
Am scris peste 15 articole despre leadership și motivație și cuvântul înainte la ediția în limba română a cărții „Noua știință a motivării”, de Prof. Susan Fowler.
Misiunea mea este să-i ajut pe cei care vor să își trăiască viața personală sau cea profesională cu mai mult sens și mai productiv, să-și găsească acel echilibru între felul în care își împart energia și timpul.

DE CE FAC CEEA CE FAC

 

Am crescut într-o familie de profesori, tata de istorie și mama de muzică. Se pare că într-un fel s-a luat și de mine pasiunea de a ajuta oamenii să evolueze. Când eram mic îmi aduc aminte că orice informație pe care o citeam undeva mergeam să o împărtășesc părinților mei sau celor din jur. Am simțit mereu o nevoie interioară de a da și altora ceea ce știu, de a nu păstra doar pentru mine.
Această nevoie m-a făcut să vreau să aflu cât mai multe despre lumea în care trăim cu toții. Să înțeleg cum funcționează. Asta m-a dus și la a mă despărți de profesia de jurist și de a îmbrățișa profesia de trainer acum 23 de ani iar acum 13 ani, pe cea de coach. Pentru mine, ele sunt profesii, nu meserii. Le fac cu drag.
Și cred că am ajuns să le practic cu pasiune în timp, exersând mereu, cu răbdare sau cu nerăbdare.

Aș fi vrut să am parte de un coach care să mă ajute să mă pun pe direcție când a murit tata și eu aveam 25 de ani. Nu am avut, atunci nu exista în România așa ceva. M-am descurcat cum am putut.

Aș fi vrut ca atunci când am devenit manager, în 2002, să fi avut parte de training de management ÎNAINTE de a prelua rolul. Ca să știu la ce mă înham. Și da, mi-ar fi folosit un coach de multe ori în anii care au urmat. Aș fi evitat probabil multe greșeli sau nu aș mai fi reinventat roata.
Așa că dorința mea e să pot ajuta oamenii care vor să se dezvolte. Adică să nu mai aibă și alții parte de lipsurile pe care le-am avut eu. Am probabil “sindromul salvatorului” deși știu că nu poți să-i “salvezi” pe toți.

Mentorii mei

Îmi iau de la ei inspirație, având privilegiul de a-i cunoaște personal și de a fi lucrat cu ei în cei peste 23 de ani de muncă.

De la stanga la dreapta: Susan Fowler, Ken Blanchard, Alain Cardon MCC, Dr. John Demartini

ro_RO