Gata. S-au dat premiile Business Edu 2009

In primul rand, felicitari Clementinei si intregii echipe de la Business Edu pentru ca au reusit ca, in plina criza, sa organizeze acest eveniment! A fost o reunire a firmelor si trainerilor care conteaza in industria de training din Romania.

S-au dat si premiile si iata care sunt acestea pe categorii:

Cel mai bun program de e-learning: Harvard Business (Enovate). Surpriza! Nu prea stia lumea de ei. Au primit premiul pentru un program in parteneriat cu Harvard. A mai fost in competitie: Cross Knowledge (Corporate Dynamics)
Cel mai creativ program de training al anului: Leadership Situational II (Human Invest) – Oleeee! Dragi colegi, va multumesc pentru eforturile din cei 5 ani de cand exista acest program in Romania. Ca membru al echipei de a adus in Romania si a dezvoltat acest program, sunt fericit. Mai ales ca, din surse n.eoficiale, am aflat ca programul nostru a fost votat masiv de catre respondenti. Tot la aceasta categorie am avut inca o nominalizare cu un alt program, in viziunea mea mai CREATIV si anume Nextep. Mi-ar fi placut sa castigam premiul cu acest program insa probabil ca inca mai avem de lucrat la perceptia publicului despre el. Cele mai bune 5 programe nominalizate au fost: Leadership Situational II (Human Invest), Employeeship (TMI), Nextep (Human Invest), Boot Camp (AS Training & Coaching) si Gold of the Desert Kings (Trend Consult).
Jurnalistul anului – nu e domeniul meu, nu comentez.
Coach-ul anului: Mihai Popa Radu. Au mai fost nominalizati: Alain Cardon, Mihai Stanescu, Horia Murgu si Catalin Zaharia. Sincer, ma asteptam ca Alain Cardon sa fie ales, avand in vedere valoarea de master coach si eforturile de crestere a pietei de training de la noi (are peste 50 de coach-i pregatiti in programele sale).
Trainerul anului: Lucian Mihai (Interact). Asa cum se face si la concursurile de Miss, imi permit, ca detinator al aceluiasi premiu pe anul 2008, sa il felicit pe Lucian. Anul acesta m-am ales cu o nominalizare intre primii 5 traineri din Romania, ceea ce ma bucura. Multumiri celor care au considerat ca sunt un trainer bun. Cei mai buni 5 traineri au fost nominalizati: Lucian Mihai (Interact), Rares Manolescu (Human Invest), Decebal Leonard Marin (Corporate Dynamics), Sabin Gilceava (Trend Consult), Florin Enache (TMI).
Compania anului: Ascendis. Surpriza? Pentru mine nu. In 2008 stiu ca au fost foarte prezenti atat in media cat si in multe proiecte si acum sunt cea mai mare companie de training din Romania, ca cifra de afaceri si ca numar de angajati. Asadar: felicitari Adi, Sorin, Marius si intregii echipe. Nominalizatii au fost: Ascendis, TMI, Achieve Global, Interact si Trend Consult.
Pe la langa aceste premii, s-au dat si cele pentru popularitate (adica numarul de voturi primite pe site), un concurs in viziunea mea gen Miss Popularitate, unde organizatorii, din motive numai de ei stiute, au decis pe ultima suta de metri sa creeze doua premii: cel mai popular trainer intern (corporatist :-)) si cel mai popular trainer extern (consultant). Si aici a iesit Mara Manea (care a anuntat la primirea premiului, spre amuzamentul audientei, ca ea nu mai este trainer intern la Coca-Cola, desi premiul era pentru acel statut :-)) si Florin Lazarica (Achieve Global), un trainer de care eu personal am auzit anul acesta pentru prima data.

Concluzia serii a fost, din punct de vedere al industriei, ca suntem intr-o perioada de low season prelungit, din cauza amanarii unor decizii de achizitie de programe pana la final de martie. Se simtea in aer ca oamenii sunt cumva in expectativa. Fiecare incerca sa afle de la celalalt cum ii merge, sa vada daca semnalele sunt aceleasi. Si am vazut oameni relaxati, care veneau de la training sau povesteau cat de mult au de lucru dar si oameni putin stresati, care se plangeau ca e inca liniste la ei.

Sa ne fie bine tuturor! Si sa ne revedem la anul, la urmatoarea editie, cu mai multe premii.

P.S. Aici informatii pe site-ul Business Edu.

Rares Manolescu
ro_RO