Life After Work

S-a lansat de curand o initiativa excelenta care raspunde intrebarii: “Exista viata dupa serviciu?” Trei prieteni au decis sa caute raspunsul la aceasta intrebare si se pare ca el (raspunsul) e pozitiv. Da, exista viata dupa serviciu, pentru aceia care o cauta cu adevarat. Exista viata dupa serviciu si ea nu depinde de sef, de ploaie, de alegerile din noiembrie sau de alte motive mai mult sau mai putin reale.

Cine vrea sa traiasca viata si altfel, adica sa o traiasca din plin, sa poata spune la finalul fiecarui an ca a avut experiente memorabile, ar trebui sa stie ca pentru asta nu are nevoie decat de un singur lucru: curajul de a lua o decizie. E foarte usor sa renunti, e simplu sa te retragi sau sa te ascunzi in spatele formulelor standard: “Da, dar eu sunt altfel, la mine e diferit…”. Orice om de pe planeta asta inca albastra e diferit dar nevoia tuturor de a fi multumiti de ceea ce fac sau de experientele pe care le traiesc e aceeasi. Singura diferenta e ca unii dintre noi se amagesc ca nu au timp sau ca au multe de facut. In esenta, e vorba doar de a alege ce fac cu timpul, care e acelasi pentru toti.

Din nefericire sau, poate, din fericire, a-ti oferi timp pentru a experimenta si altceva decat serviciu-acasa-serviciu-acasa-etc ai nevoie de acelasi ingredient miraculos care se gaseste si in retetele marilor campioni: curaj si disciplina. Fara ele, nu cred ca cineva poate sa schimbe ceva in modul in care isi traieste viata. Si ar putea ajunge la finalul ei sa se lamenteze ca a trecut viata peste el si nici macar nu s-au intalnit. Sau, citandu-l pe Tony Robbins (mare om – la propriu, mare caracter – adica e tare): “Daca la final, in momentul in care inchizi ochii, se spune ca iti revezi intreaga viata, macar asigura-te ca ai facut suficient de multe pana atunci incat sa ai ce revedea”.

In cursurile de leadership dezbat uneori impreuna cu participantii echilibrul dintre viata profesionala si personala. Si de multe ori ajungem la intrebarea: “Si daca ai avea timp, ce ai putea sa faci?” Uneori oamenii spun ca nu au unde sa mearga sau unde sa caute.

Raspunsul este aici: de cateva zile poti sa faci si ce propun cei de la Life After Work. Inca o alternativa la ciclul “serviciu-acasa-serviciu-etc”. Eu sunt entuziast si curios si sigur ma voi inscrie la cel putin unul dintre funshopuri (vedeti pe site de ce ii zic asa si nu altfel).

Sa fie intr-un ceas bun! (adica poate reusiti sa miscati Romania asta si in alte directii)

Rares Manolescu
ro_RO